Aandacht Omroep Max voor project in Addis

Omroep MAX besteedt vrijdag 14 november aandacht aan een project van Oud in Afrika in Ethiopië. De televisie-uitzending van het programma MAX Maakt Mogelijk is die dag volledig gewijd aan het werk van de zusters van de congregatie Helpers of Mary in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Oud in Afrika steunt het werk van deze zusters, maar de middelen zijn beperkt en de omvang van het probleem is zeer groot. De uitzending brengt hopelijk zoveel donaties binnen dat Oud in Afrika het werk van de zusters een flinke oppepper kan geven zodat ze meer ouderen kunnen bijstaan met de meest noodzakelijke hulp.

De Helpers of Mary bieden alleenstaande en zieke ouderen een vorm van eenvoudige thuiszorg: wat medische hulp, aandacht, soms wat kleding, en eens per jaar een klein kerstcadeautje. Daarmee maken ze voor de ouderen een groot verschil in deze stad van ruim 3 miljoen mensen, omdat verder niemand naar deze mensen omkijkt.

Omroepbaas Jan Slagter reisde eerder dit jaar, in samenwerking met Oud in Afrika, met een cameraploeg naar dit Noord-Afrikaanse land om het werk van de zusters te filmen. De schrijnende beelden van de levensomstandigheden van veel ouderen deed de omroep besluiten om het programma Max Maakt Mogelijk geheel te wijden aan dit onderwerp. We hopen dat de kijkers van MAX gul doneren voor dit goede werk. De aanvulling op ons huidige budget is vanzelfsprekend zeer welkom. De donaties gaan via Oud in Afrika rechtstreeks naar de zusters, er blijft niks aan de strijkstok hangen. Maar we zijn vooral blij dat omroep MAX zoveel aandacht wil geven aan dit grote probleem en deze ‘vergeten doelgroep’.

Project Oud in Afrika in Addis

Omroepbaas Jan Slagter (Max) met een van de ouderen bij het hulpproject van Oud in Afrika in Addis Abeba (Ethiopie).

De uitzending van Max Maakt Mogelijk vindt plaats op vrijdag 14 november om 18.15 uur op NPO2. De herhaling is te zien op zaterdag 15 november, ’s morgens om 8.33 uur.