Partners

In veel landen in ontwikkeling is geen geld voor ouderenzorg. De enigen die zich er veelal mee bezig houden zijn katholieke congregaties en kerkelijke organisaties. Daarom zijn veel van onze partners katholieke zusters. Oud in Afrika is overigens geen katholieke organisatie, we staan open voor alle gezindten. 

ETHIOPIE
Klik op de namen voor informatie over de organisaties.

Nekemte Catholic Secretariat (NCS)

Het secretariaat van de katholieke kerk in Nekemte runt een tiental scholen in de regio. Onder andere een grote basisschool met duizend leerlingen in Nekemte. Daarnaast hebben ze de zorg over een tiental klinieken en een schoenmakerij voor mensen met elefantiasis (‘olifantsbenen’). In de regio begeleiden de zusters van de aangesloten congregaties ook ouderen, mede dankzij de ‘picopensioenen’ van Oud inAfrika. Er worden jaarlijks ruim tweeduizend ouderen aan zo’n pensioen geholpen. In deze regio zijn vrijwel geen hulporganisaties actief. Veel zusters weten wel de weg te vinden naar organisaties als het Liliane Fonds en andere internationale partijen.

De Helpers of Mary

Een van deze congregaties is ook de orde van de Helpers of Mary. Ze komen oorspronkelijk uit India. Ze zijn sinds een jaar of tien actief in het westelijk deel van Ethiopie, en in de hoofdstad Addis Abeba, op verzoek van een Nederlandse bisschop. Onze samenwerking met deze zusters vindt plaats op vier plaatsen: in Addis Abeba en in drie kleine steden op het westelijke platteland: Konchi, Sakko en Karro. Deze plaatsen liggen tussen Nekemte en Dembi Dollo, op ruim zeshonderd kilometer van de hoofdstad. De zusters van deze orde ondersteunen de ouderen met medische zorg en picopensioenen.