Media

+ In juni 2021 maakte Dick Wittenberg (op eigen kosten) een reis naar Ethiopië. Dick is voormalig journalist bij NRC Handelsblad en schrijver van diverse artikelen op De Correspondent. Ook schreef hij de boeken ‘Binnen is het Licht, Buiten is het Donker’, ‘Het Gezicht van de Armoede’, ‘Prikkeldraad’ en ‘Wat doen we met de spullen’.

Voor ONS Magazine van KBO Brabant beschreef hij ontmoetingen met de mensen van het OPA programma in west Ethiopië. De drie artikelen staan hier.

+ In het blad ONS van KBO Brabant zijn in de afgelopen jaren diverse artikelen verschenen. Zie ook dit artikel (dat begint op pagina 16).

Project Oud in Afrika + Omroep MAX maakte in november 2014 een tv-reportage bij de Helpers of Mary in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba van het ouderenproject, dat door Oud in Afrika wordt gesteund. De uitzending van Max Maakt Mogelijk is hier te zien.

YouTube-Transparent-Logo

+ Omroep MAX maakte in 2008 ook al een tv-reportage over het thuiszorg-programma van Oud in Afrika;

+ Het vervolg op bovenstaande eerste reportage van Max Maakt Mogelijk uit 2008 kunt u hier zien.

+ Het Afrikaanse lokale medianetwerk Voices of Africa maakte enkele jaren geleden enkele korte reportages over o.a. het Old Peoples Home in Mundika, Kenia.

+ In 2006 maakte Tim Metz  deze korte film.

flickr-logo

+ Op de internationale fotowebsite Flickr staan enkele fotografische reisverslagen zoals die uit 2008 van een bezoek aan Kenia en Ethiopië (door toenmalig bestuurslid Henk van Stokkom die voor zijn werk daar op werkbezoek was): www.flickr.com/photos/oudinafrika